Home » ZERO WASTE

zero waste

GEWOON duurzaam

weggooien is zonde

BROOD VAN DE PLANK

brood van gisteren

Wij willen onze klanten goed bedienen en een leeg schap past daar niet bij. Wij houden daarom onze plank graag goed gevuld met brood. Wat doe je dan met al het brood dat je aan einde dag overhoudt? Weggooien..? Nee.

Het ZERO WASTE beleid van onze bakkerij gaat niet goed samen met het feit om brood zomaar weg te gooien. Wanneer je brood dat je overhoudt niet verkoopt dan willen we daar iets mee doen. Ons beleid verteld ons ook om geen grondstoffen weg te gooien, weggooien is zonde.

Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid het brood dat wij niet verkocht hebben, tegen een schappelijke prijs de volgende dag te kopen. Iedere dag is er dus brood van gisteren verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Ons “brood op de plank”: brood van gisteren nog net zo lekker als gisteren en je hebt geen of een beperkte keuze dit ligt dus geheel aan de voorraad die nog rest. 

de prijs is 50% van gisteren
Alle desem | bakkerij Fermento - 49 3x4-1 kopie

Samenwerken aan zero waste

Boeren en Buren brengen streek producten bijeen, lekker makkelijk voor jou.

Zij zijn al actief sinds 2017  en hebben de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio in hun online assortiment.  Je koopt rechtstreeks van kleinschalige boeren en ambachtelijke producenten; lokaal, uit het seizoen, duurzaam en biologisch. Hun aanbod wisselt regelmatig.  Net als wij van Bakkerij Fermento zijn zij bewust van afval en omdat er niet meer geproduceerd wordt dan besteld is er geen verspilling. Ook is er een eerlijke prijs voor kleine producenten.

Wij hebben ook een aanbod bij de Buurderij Alkmaar en wij bieden ons brood op de plank ook bij Boeren en Buren aan.

op dinsdag tussen 17:30 en 20:00
Stationsweg 41
Alkmaar (naast Alkmaar CS)

ophaaladressen

t 06 281 496 12
e info@detweedejeugd.nl
Bezoekadres:
Gyroscoopweg 23
1042 AC, Amsterdam

De Tweede Jeugd heeft een uniek concept want elke dag blijven er in Nederland honderdduizenden broden onverkocht. Daarom hebben zij het hun missie gemaakt om zoveel mogelijk restbroden te redden. En dat doen zij door er nieuwe, heerlijke producten van te maken!  Zij zijn opgericht door chefs en de kwaliteit van hun producten staat voorop. Zij maken tosti’s en toastjes met de hand in eigen keuken, en de meeste ingrediënten voor de tosti’s koken ze zelf.  

Wij van Bakkerij Fermento leveren hun ons onverkochte desembrood, zij maken er de lekkerste tosti’s van. 

Wij verkopen deze tosti’s in onze lunchroom en op het terras. En ze zijn ook verkrijgbaar bij de Molens Fermento. Zo krijgt ons brood ook een tweede jeugd.

Wij willen onze klanten goed bedienen en een leeg schap past daar niet bij. Wij houden daarom onze plank graag goed gevuld met brood. Wat doe je dan met al het brood dat je aan einde dag overhoudt? Weggooien..? Nee.

Het ZERO WASTE beleid van onze bakkerij gaat niet goed samen met het feit om brood zomaar weg te gooien. Wanneer je brood dat je overhoudt niet verkoopt dan willen we daar iets mee doen. Ons beleid verteld ons ook om geen grondstoffen weg te gooien, weggooien is zonde.

Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid het brood dat wij niet verkocht hebben, tegen een schappelijke prijs de volgende dag te kopen. Iedere dag is er dus brood van gisteren verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Ons “brood op de plank”: brood van gisteren nog net zo lekker als gisteren en je hebt geen of een beperkte keuze dit ligt dus geheel aan de voorraad die nog rest.