Bakkerij Fermento | 072 2001002 | info@fermento.nl | Kennemerstraatweg 6, 1815 LA Alkmaar

Wij &
de sociale media

wat zeggen jullie over ons

wat plaatsen wij op sociaal media....

Volg ons op:

Wat zeggen jullie op Google

google

Heerlijke biologische broden, zalige appeltaartjes en hele vriendelijke toppers in de bediening.

nancy bakker 6 augustus 2022
google
George Stockell 15 juli 2022
google

Super gutes Angebot. Unbedingt das Rosinenbrot probieren!

mechthild47 17 juni 2022
google

Fantastisch brood, alleen je moet wel s'ochtends gaan, anders is er weinig keuze.

john 5 april 2022
google

Leuke plek, mooie winkel met een door kijk in de bakkerij waar je kan zien waar alles wordt gemaakt. Echt gaaf! Leuk dat je hier terecht kunt voor een drankje en dat je er wat bij kunt eten. Heel fijn concept, een bakkerij met winkel als leer-, werkplaats voor mensen met afstand tot arbeidsmarkt. Stuk voor stuk lieve mensen die met een glimlach en doorzetten dus veel gedaan krijgen. TOP

Alies Heida 29 maart 2022
google
Meike Zwaan 29 maart 2022
google
Remco Groothuizen 27 maart 2022
google
George Panayides 28 januari 2022
google
Wouter Krop 9 januari 2022
google

Lekker

Berry De boer 12 september 2021
google

Gezelli en erg lekker en eerlijk gebak bij de koffie of thee.

Willemien Van Leeuwen 8 augustus 2021
google

Heerlijk brood en gebak

awijnhout 7 augustus 2021

Laat ook jouw reactie achter op google

nancy bakker
6 augustus 2022
George Stockell
15 juli 2022
mechthild47
17 juni 2022
john
5 april 2022
Alies Heida
29 maart 2022
Meike Zwaan
29 maart 2022
Remco Groothuizen
27 maart 2022
George Panayides
28 januari 2022

Wat zeggen wij op Instagram en facebook

Wij werken samen met Niamh Slattery en dragen haar een bijzonder warm hart toe. Zij is kampioen trampolinespringen, psychologie student en al 13 jaar traint zij hard om haar doel te behalen, de #olympischespelen2024

Om de Spelen te behalen moet je tot de top 16 van de wereld behoren, een hele selecte groep dus! Een goede voorbereiding is dus essentieel, maar daarvoor is het naast hard trainen erg belangrijk om veel wedstrijd ervaring op te doen. Deze wedstrijd ervaring krijg je door deel te nemen aan EK’s, WK’s en Worldcups. Helaas heeft de turnbond besloten geen geld meer te investeren in het trampoline springen, waardoor alle kosten voor eigen rekening zijn. Dus doet Niamh aan crowdfunding via haar talentpagina en wij helpen haar een handje, lees meer bij ons op Wij&Zij en vindt daar de link naar haar talent pagina om een steuntje bij te dragen aan haar doel. 

Zo winnen we straks allemaal een #goudenmedaille op de #olypischespelen2024 (link in de bio)

je kan ons herkennen aan ons hart. het staat voor: Biologisch, Duurzaamheid, zorg voor mens, natuur en toekomst.

kortom een eerlijk product

5 dagen geleden

Speculaas brokken #gewoonbijzonder nu verkrijgbaar in de winkel, vanaf volgende week ook in de webshop en uiteraard op onze bestellijst aanwezig. Dan weet je zeker dat je alles in huis hebt als Sint of Piet nog langs zouden komen rond de feestdagen. #fermento #bakkerijfermento #molensvanfermento #sinterklaas2022 #muziekvanschooltv #schooltv 29-10-2014 (dank voor het lenen) #speculaasbrokkdn #wijmakenbrokken

1 week geleden

Vorige week heb ik met een aantal ondernemers, de Minister-president Mark Rutte, de minister van economische zaken Micky Adriaansens en de voorzitter van MKB Nederland Leendert-Jan Visser een overleg gehad over onder andere de energieprijzen. Het doel van deze bijeenkomst was om de impact van de enorm gestegen energie kosten op de bakkerijen te bespreken. Deze impact is groot, alle bakkers voelen dit. Niet alleen doordat onze ovens branden maar ook omdat onze ingrediënten geleverd moeten worden. Onze leveranciers hebben hogere kosten, dit werkt door in de kostprijs en is uiteindelijk te merken in de eindprijs voor de consument. Dit nadat er eerst al een flinke prijsverhoging is geweest na de stijging van de tarweprijs. Menig bakkersbedrijf heeft net als wij nog schade van corona te verwerken. Wie leverde aan de horeca, zelf een lunchroom of restaurant naast de bakkerswinkels had, heeft flink moeten inleveren, is klanten kwijtgeraakt of moet nu nog steun terugbetalen aan de overheid. Bakkerij Fermento is dankbaar dat onze klanten ons tijdens de corona periode zijn blijven bezoeken. Ook nu hopen wij dat we dit vertrouwen niet kwijtraken. Tijdens het werkbezoek is een en ander naar voren gebracht maar de vraag: “wat kunnen we echt voor jullie betekenen als overheid” blijft in de lucht hangen. Bakkerij Fermento heeft de visie biologisch, duurzaam brood en banket te produceren met waar mogelijk lokale, anders regionale of nationale grondstoffen. Dit zetten we voort met de gedachte dat we anders om moeten kunnen gaan met grondstoffen. Als we kijken naar het klimaat, de stikstofproblematiek en opwarming van de aarde zullen we anders moeten gaan leven en vooral eten. Wij vragen de overheid de arbeid minder te belasten. Belast de vervuiler en stimuleer de duurzame initiatieven. Beloon biologische teelt en beloon biologische producten, geproduceerd in bedrijven waar gewerkt wordt onder eerlijke omstandigheden. Zodat de consumenten gestimuleerd worden biologische producten te kopen en er een eerlijke markt komt voor een eerlijk product zelfs in deze moeilijke tijd. Wij begrijpen dat de overheid met veel meer te dealen heeft dan alleen de problematiek van de dure energie op de broodprijs. Maar de bakkers van Bakkerij Fermento, de Molens van Fermento en de Antroposofische Raphaëlstichting blijven zich inzetten voor biologisch, duurzaam, met zorg bereid en gezond brood voor een eerlijke prijs voor haar klanten. Dick van der Breggen

1 week geleden

Meergranen Desembrood Biologisch met een nieuw graantje in ons assortiment. Vlasdodder… Vlasdodder (Camelina sativa) misschien ken je het wel als #Huttentut of #Dederzaad, is nieuw in onze bakkerij een geelachtig zaad met een notige-knoflooksmaak. Ze zijn vezelrijk rijk aan omega­3, omega-6 en omega-9 vetzuren en vitamine E en dragen bij aan een verzadigd gevoel. De #Vlasdodder is van Nederlandse bodem en natuurlijk biologische teelt. Verkrijgbaar in de #webshop Bakkerij Fermento stelt hoge eisen aan duurzaamheid en biologische herkomst van de producten waarmee we werken. We zijn lang op zoek geweest naar een complementerend zaad voor ons viertal voor het meergranen desem brood. We brengen hiermee een heerlijk nieuw product in schap. We horen graag jullie reacties. Lees meer of bestel dit brood hier >> https://www.fermento.nl/product/midden-bruin-meergranen-desembrood-biologisch/ #fermento #bakkerijfermento #gewoonbijzonder #heelerglekker #lekkerbrood #nieuwinhetassortiment

2 weken geleden

Dick zat vandaag met een aantal bakkers uit de regio Den Haag met minister president Mark Rutte om tafel om te spreken over de impact van de energiecrisis op ons dagelijks brood. Er is aandacht voor het onderwerp van beide kanten.

3 weken geleden

Wij hopen dat Niamh naar Sofia kan, zodat ze uiteindelijk haar droom kan verwezenlijken. Helpen jullie ook mee?

3 weken geleden

Wij werken samen met Niamh Slattery en dragen haar een bijzonder warm hart toe. Zij is kampioen trampolinespringen, psychologie student en al 13 jaar traint zij hard om haar doel te behalen, de #olympischespelen2024 Om de Spelen te behalen moet je tot de top 16 van de wereld behoren, een hele selecte groep dus! Een goede voorbereiding is dus essentieel, maar daarvoor is het naast hard trainen erg belangrijk om veel wedstrijd ervaring op te doen. Deze wedstrijd ervaring krijg je door deel te nemen aan EK’s, WK’s en Worldcups. Helaas heeft de turnbond besloten geen geld meer te investeren in het trampoline springen, waardoor alle kosten voor eigen rekening zijn. Dus doet Niamh aan crowdfunding via haar talentpagina ( https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-niamh-naar-het-wk-in-sofia ) en wij helpen haar een handje, lees meer bij ons op onze website onder Wij&Zij ( https://www.fermento.nl/wij-en/ ). En draag ook een beetje bij aan training en doel, zo winnen we straks allemaal een #goudenmedaille op de Olympische spelen 2024.

3 weken geleden

Tritordeum is een hexaploïde graansoort. Het graan is een kruising tussen harde tarwe (Triticum durum) en wilde Chileense gerst. Tritordeum werd ontwikkeld in de jaren 70 door een groep onderzoekers van het IAS (Institute of Sustainable Agriculture) in Spanje. Het is dus een kruising geïnduceerd door de mens, maar dat betekent niet dat het een genetisch gemodificeerd organisme (GGO) is! Net zoals bij triticale werden de klassieke kruisingstechnieken toegepast....

Mensenwerk & dat doen we samen