Bakkerij Fermento | 072 2001002 | info@fermento.nl | Kennemerstraatweg 6, 1815 LA Alkmaar

Home » WIJ & ZIJ

Bakkerij Fermento & meer,

met wie we samenwerken

WAAR vind JIJ ONze PRODUCTEN in het assortiment om te kopen, eten of om af te halen?

van wie kan je bij ons producten kopen?

Wij werken samen met NIAMH SLATTERY en dragen haar een bijzonder warm hart toe. Zij is kampioen trampolinespringen, psychologie student en al 13 jaar traint zij hard om haar doel te behalen, de Olympische Spelen 2024. 

Om de Spelen te behalen moet je tot de top 16 van de wereld behoren, een hele selecte groep dus! Een goede voorbereiding is dus essentieel, maar daarvoor is het naast hard trainen erg belangrijk om veel wedstrijd ervaring op te doen. Deze wedstrijd ervaring krijg je door deel te nemen aan EK’s, WK’s en Worldcups. Helaas heeft de turnbond besloten geen geld meer te investeren in het trampoline springen, waardoor alle kosten voor eigen rekening zijn. Zo ook de kosten voor deelname aan het WK in Sofia, Bulgarije

De afgelopen jaren heeft zij enorme stappen gemaakt, zo heeft zij op het WK in november zowel de halve finale individueel als de finale synchroon behaald! Deze lijn wil zij graag doorzetten, op het EK wil zij weer laten zien wat zij in haar mars heeft! Maar daarvoor heeft zij wel uw hulp nodig. 

Wanneer JIJ haar op weg helpt bakken onze collega’s voor jou een pakje lekkere koekjes, als bedankje! Dan kan zij naar het WK in Sofia, en daarmee haar Olympische droom verwezenlijken. 

De Molens van Fermento hebben twee locaties in Alkmaar en omgeving. Zij bieden dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. In de bakkerij en molenwinkels staan hun medewerkers voor jou klaar. Zij bakken en verkopen hun zelf gebakken broden en banket en dat van ons.
Alles biologisch net als bij ons en dat proef je! Dus Bakkerij Fermento verkoopt met liefde hun molenaars- en bakkerijproducten. Zo hebben wij een fijne samenwerking. 

Zij zijn een onderdeel van de Raphaëlstichting – Scorlewald, een zorgaanbieder in Noord- en Zuid Holland.

Korenmolen de Otter
Noordschermerdijk 1
1842 EL Oterleek

t. 072 5038212
e. molendeotter@scorlewald.nl
Molen ’t Roode Hert
Frieseweg 102
1823 CG Alkmaar

t. 072-5155433
e. info@molenhetroodehert.nl

Bij Ekoplaza staan zij voor écht lekker eten. Dat betekent dat jouw boodschappen 100% biologisch zijn en dat ze smaken zoals ze van nature horen te smaken. Dat maakt elk product, stuk voor stuk écht en ook nog eens ontzettend lekker. Om dat te kunnen beloven, moeten zij keuzes maken, elke dag opnieuw. Dat noemen zij de 5 keuzes. 

Wij staan daar natuurlijk volledig achter. Wij maken ook de keuze om 100% biologische producten te maken. Duurzaam te werken, rekening te houden en onze leveranciers te vragen respectvol om te gaan met de natuur. Korte ketens zijn tegenwoordig belangrijk ten opzichte van het milieu daarom werken wij zoveel mogelijk met in Nederland geproduceerde producten. En houden wij van lekkere authentieke producten en smaken.

Daarom vindt jij nu ook een aantal van onze producten bij de EkoPlaza in Alkmaar, Heilo en Schoorl. Onder andere treft je daar ons grootse kleine stokbroodje aan en een assortiment gebak. 

Heiloo - Stationsplein 28
1851 LN - Heiloo
t. 072-2010141
e. or-heiloo@ekoplaza.nl
Alkmaar - Hofplein 7-9
1811 LE - Alkmaar
t 072-5111963
e alkmaar@ekoplaza.nl
Schoorl - Heereweg 13
1871 EB - Schoorl
t. 072-5093189
e. schoorl@ekoplaza.nl

Boeren en Buren brengen streek producten bijeen, lekker makkelijk voor jou.

Zij zijn al actief sinds 2017  en hebben de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio in hun online assortiment.  Je koopt rechtstreeks van kleinschalige boeren en ambachtelijke producenten; lokaal, uit het seizoen, duurzaam en biologisch. Hun aanbod wisselt regelmatig.  Net als wij van Bakkerij Fermento zijn zij bewust van afval en omdat er niet meer geproduceerd wordt dan besteld is er geen verspilling. Ook is er een eerlijke prijs voor kleine producenten.

Wij hebben ook een aanbod bij de Buurderij Alkmaar en wij bieden ons Zero Waste brood aan via Boeren en buren.

op dinsdag tussen 17:30 en 20:00
Stationsweg 41
Alkmaar (naast Alkmaar CS)

ophaaladressen

De Tweede Jeugd heeft een uniek concept want elke dag blijven er in Nederland honderdduizenden broden onverkocht. Daarom hebben zij het hun missie gemaakt om zoveel mogelijk restbroden te redden. En dat doen zij door er nieuwe, heerlijke producten van te maken!  Zij zijn opgericht door chefs en de kwaliteit van hun producten staat voorop. Zij maken tosti’s en toastjes met de hand in eigen keuken, en de meeste ingrediënten voor de tosti’s koken ze zelf.  

Wij van Bakkerij Fermento leveren hun ons onverkochte desembrood, zij maken er de lekkerste tosti’s van. Wij verkopen deze tosti’s in onze lunchroom en op het terras. En ze zijn ook verkrijgbaar bij de Molens Fermento. Zo krijgt ons brood ook een tweede jeugd. De samenwerking met de tweede Jeugd past in ons Zero Waste beleid

t 06 281 496 12
e info@detweedejeugd.nl
Bezoekadres:
Gyroscoopweg 23
1042 AC, Amsterdam

Potverdorie! heeft een geheim. Al hun producten zijn van eigen receptuur, puur natuur zonder kunstmatige toevoegingen. Deze worden gemaakt van ‘lelijke’ oogst van Hollandse bodem. Fruit en groente, rijp maar te klein of niet mooi genoeg vinden zij perfect voor in hun potten. Lekker lokaal en duurzaam.

Dat vinden wij van Bakkerij Fermento geweldig, houden wij van en daar doen wij lekker aan mee daarom zijn de potjes.. verdorie! ook bij ons in het assortiment aanwezig.

Zij noemen zich smaakmakers.
Jam die geen jam mag heten omdat er teveel fruit in zit, 70% rijp geplukt Hollands fruit. Zo goed, zo zoet daar hoeft niet veel suiker bij, dat houden zij zo puur mogelijk. 
Maar wel altijd in combinatie met een kruid, dat maakt het Potverdorie! zo lekker. Goede smaak zit tenslotte van binnen. 

t +31 6 22 17 14 47
e info@potverdorie.nl

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft voor zichzelf en de cliënten, patiënten en medewerkers een aantal doelen gesteld waaronder: ‘Duurzaam, Lokaal, Gezond en Sociaal Return’ .Wij passen binnen prima binnen deze termen. daarom neemt de centrale keuken van het ziekenhuis in Alkmaar het brood af van ons. 

“De producten van Fermento passen goed in de visie van het nieuwe maaltijd-concept van Noordwest die we de aankomende jaren gaan uitrollen.” Zo melden zij op hun sociale media. Onze broden met biologische ingrediënten en granen die zoveel mogelijk landelijk en zelfs regionaal worden geproduceerd en traditioneel worden gemalen spreken hun niet alleen erg aan maar smaken ook lekker. Daarnaast bevatten onze broden minder zout en suiker. 

Wij bakken onze broden met professionele bakkers samen met onze collega’s die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en dit geeft ons brood voor iedereen die in de zorg werkt, zorg verleent of zorg krijgt een extra blijde dimensie.

Zoals zij het zeggen: “Kortom: met deze leverancier bereiken wij de doelen ‘Duurzaam, Lokaal, Gezond en Sociaal Return’. #duurzaam #lokaal #gezond #socialreturn

t 072 - 548 4444
e info@raphaelstichting.nl
Postbus 501
1800 AM Alkmaar
Bezoekadres:
Wilhelminalaan 12
1815 JD Alkmaar

Bij Moeders in de Kosterij kookt als het jou even niet uitkomt. Bij Moeders kun je op ieder moment van de dag terecht voor lekker eten. Als koken even niet uitkomt. Zij verzorgt ook de ‘De Kosterij’ voor jou om een snel ontbijt of gezonde lunch te nuttigen of een heerlijke rustige High tea! 

Wij van Bakkerij Fermento houden hiervan en wij leveren natuurlijk ons brood en andere lekkere heerlijkheden aan moeders om de tafels te vullen.

Jij kan de hele dag even gezellig bij haar aanschuiven voor een kopje koffie met wat lekkers en ook gewoon voor een praatje. Neem ook eens uitgebreid de tijd om te genieten van een high of een low tea (een variant met minder suiker en minder koolhydraten).

t 0299 – 231 221
t 06 186 40 451
Bezoekadres:
Middenweg 17
1462 HL Middenbeemster

De Raphaelstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken 1.400 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. Wij betrekken hun cliënten bij ons werk. Zij werken bij ons krijgen bij ons een opleiding tot bakker, winkelbediende of werken als bezorger of in ander dienstbetrekking bij ons. Zij zijn onze collega’s. 

De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Daarom levert de Raphaelstichting bij ons de begeleiding die onze collega’s tijdens het werk (soms) nodig hebben. Een perfecte combinatie. 

t 085 - 210 01 06
f 072 - 509 90 01
e info@raphaelstichting.nl
Postbus 28
1870 AA Schoorl
Bezoekadres:
Duinweg 35
1871 AC Schoorl