Bakkerij Fermento | 072 2001002 | info@fermento.nl | Kennemerstraatweg 6, 1815 LA Alkmaar

Dick van der Breggen

Eigenaar | Bakkerij Fermento

Nevenfuncties:

Algemeen bestuurslid projecten | Bake For Life

Consultant bedrijfsontwikkeling |  BBrood 
Gerneral manager BBrood Uganda

Bel me op

mail me op

‭+31 6 53 25 47 80‬

dick@bakkerijfermento.nl

 

Neem contact op

Bakkerij Fermento

Op 1 augustus 2021 heb ik de Bakkerij Fermento overgenomen, van de Raphealstichting in Alkmaar, allereerst omdat een bakkerij met winkel en dagbesteding mij bijzonder aanspreekt. 

Bij Bakkerij Fermento willen wij  een veilige plaats bieden voor iedereen die in hun een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit doen wij door het creëren van een prettige werkplek, een stabiele omgeving, het bieden van duidelijkheid en regelmaat.

Bakkerij Fermento is een plaats waar ervaren mensen, opleiders en met collega’s die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, lekker brood en banket gebakken word.  

We doen dit met lokale en biologische grondstoffen.

 

Bake for Life Projecten BISS

B.I.S.S. staat voor Bake it Smart and Simple.
Het is een microkredietproject waarbij de minder bedeelden van de Oegandese samenleving een lening kunnen afsluiten die (deels) wordt terugbetaald. Bij B.I.S.S. krijgen de deelnemers een opleiding van twee weken. Ze leren dan op een eenvoudige wijze, zonder elektriciteit en stromend water, producten bakken en deze aan de man te brengen. Het B.I.S.S. Project is specifiek voor jonge gehandicapten en hun ouders. Zo krijgen zij de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen op basis van het microkredietprincipe.

Alleen of als groep kunnen ze een eigen bakkerij starten die ze bij succes kunnen uitbouwen naar een grote bakkerij. Dan komen ze in B.I.S.S. Fase 2, waarbij opnieuw een aanvullende opleiding wordt gegeven.

Het project werkt nauw samen met de stichting Bake for Life en het Liliane Fonds.

Bake for Life Bakeries

Bake for Life is een Nederlandse stichting, opgericht in 1999, met liefde voor het vak en hart voor de kansarmen in Afrika.

Wij geven kwetsbare mensen de mogelijkheid om via werk en opleiding te ontsnappen uit de armoede. Met de kennis van het bakkersvak krijgen zij een kans op een mooie(re) toekomst!

BBROOD UGANDA

Door zijn werk voor Bake for life ben ik betrokken geraakt bij BBrood Afrika / Uganda. Grote bakkerij in Uganda waar Sourdoughbread maken en leveren in vijf vestigingen in Kampala en Entebbe. 

Door de ervaring in Uganda voor Bake for life hebben we nu ook mensen met een beperking kansen kunnen bieden in deze bakkerij.

Breggen Bakkers

Gestart door mijn grootvader Hermanus die in 1910 een bakkerswinkel in Berkel en Rodenrijs begon. Later door mijn vader voortgezet en na mijn opleiding ben ik bij mijn vader in het familiebedrijf gaan werken en heb dit later van hem overgenomen. Ik heb dit uitgebouwd en door gebouwd tot een florerende bakkerij in Spijkenisse met een 20-tal winkels in de regio Zuid-Holland en ik heb het na 28 jaren met plezier gedaan te hebben verkocht in 2017.